Skip to main content

EDUKÁCIÓ

A beporzókat, illetve a fajtamézek jótékony hatásait bemutató, több százezer példányban készült kiadványaink a felnőttek és a gyermekek számára is értékes információkat kínálnak.

Mesekönyvek

A kisgyermekeknek két mesekönyvet írt felkérésünkre egy népszerű író és illusztrátor páros. A Bolyhos méhecskéről szóló történetekből a kicsik megtanulhatják, mi a különbség egy méhecske és egy darázs között, hogyan készül a méz, hogyan lehet segíteni a beporzókon. Várszegi Adél könnyed stílusban, a gyerekek számára érthető formában mutatja meg a méhek világának sokszínűségét és fontosságát, Szert-Szabó Dorottya egyszerre művészi és gyermekbarát illusztrációi pedig kicsiket, nagyokat egyaránt rabul ejtenek.

Magyarul és angolul

Az első mesekönyvből, a Zümmögés erdőn-mezőn – Bolyhos és Szofi kalandjaiból az ország összes kistelepülésének óvodájába küldtünk, és angolul is megjelentettük. A mesekönyv sikerén felbuzdulva készült el a folytatás, a Zümmögés erdőn-mezőn – Bolyhos és Samu kalandjai, amely újabb izgalmakat mesél el a méhek életéből.

Edukációs színező füzet

A mesekönyvekhez színező füzetet is készítettünk több mint százezer példányban, hogy az interaktivitással még jobban bevonjuk a kicsiket a beporzók védelmébe. A furfangos feladványokat is tartalmazó foglalkoztató példányait szintén eljuttattuk a kistelepülési óvodákba.

Szakácskönyv gyermekeknek

Bolyhos nemcsak meséken keresztül tanítja a gyerekeket a beporzók és a méz szeretetére, hanem a Zümmögés a tányér körül gyermekszakácskönyvvel is. A szerzőpáros – egyik nagykövetünk, Szabó Zsófi, és programunk ötletadója, Vida József – könnyed, játékos formában vezeti be a kicsiket a konyha világába, és a méz, mint hozzávaló használatába.

Receptkönyv-sorozat

Hasonló célból, a felnőtteknek szól a Zümmögés a konyhában receptkönyvsorozat. Vida József, és kampányunk egyik nagykövete, Rúzsa Magdi énekes három kötetben több mint százötven hagyományos és ínyenc elő- és főétel, valamint desszert készítését mutatja meg, minden ételhez használják a mézet. A receptkönyvekben méhészeket is bemutatunk, általuk visszük közelebb az olvasót a méhek és az őket óvó méhészek életéhez.

Edukációs kisfilmek

Okos kaptár

Interaktív edukációs kaptáraink segítségével a gyermekek megismerhetik a méhek életét, és munkájuk gyümölcsét. Az okoskaptárból kihúzható keretek nem mézet, hanem a kicsik számára könnyen feldolgozható információkat tartalmaznak képekkel és rajzokkal. Így a gyerekek játékos formában tanulják meg, hogyan vigyázzanak a méhekre és mire használják fel a mézet.