Skip to main content

RÚZSA MAGDI

„Mindannyian felelősek vagyunk a bolygó legfontosabb élőlényévé nyilvánított beporzókért. Nem volt kérdés, hogy a program mellé állok, hiszen a méz fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért, és a méhek megmentésével pedig közös jövőnkért teszünk.”

Az egyik legnépszerűbb magyar énekes, Rúzsa Magdi a Tehetsz méh többet! program alapítása óta nagykövetünk, rendezvényeink gyakori vendége. Vajdasági születésű vidéki lányként mindig szeretett a konyhában tüsténkedni, szerette az illatokat, az ízeket, és hogy a családjával olyan ételeket ettek, amelyeket magunk termeltek meg.

Magdit a mezőgazdaságból élő szülei a természet tiszteletére és a fenntartható életmódra nevelték. Már gyerekként tudta, hogy a méhek ajándékát meg kell becsülni és a kaptárakat nem szabad kizsákmányolni.

Rúzsa Magdi és programunk alapítója, ötletgazdája, Vida József közös szenvedélye a főzés, már három mézes receptkönyvet készítettek közösen, benne hagyományos ételek, újragondolt ínyencségek, valamint Magdi kedvenc édessége készítését ismertetik. Az ételek különlegessége, hogy mindegyikhez hozzávaló a méz. A könyvekben a recepteken túl méhészek is bemutatkoznak.