Skip to main content

SZABÓ ZSÓFI

„Nagyon fontos, hogy már az óvodás kortól kezdve megtanítsuk a jövő generációit arra, nem kell félni a méhektől és a többi beporzótól, és együtt lehet velük élni. Örülök annak, hogy csatlakoztam a Tehetsz méh többet! programhoz és részt vehetek ebben a munkában.”

Az egyik legnépszerűbb tévés műsorvezető, Szabó Zsófi 2022-ben csatlakozott nagykövetként a Tehetsz méh többet! programhoz, azóta számos gyermekprogramunkon népszerűsítette a mézet, és buzdított a beporzók védelmére.

Zsófi főszereplője volt a mézessüti-pályázatunk nyertesit felkereső roadshownak, óvodáról óvodára járva mesélt a kisgyerekeknek a méhekről és a mézről. A méhek világnapján tartott rendezvényen, a Magyar Természettudományi Múzeumban, pedig népszerű kvízműsort vezetett le általános iskolásoknak a beporzókról és a mézről.

A kicsiket a főzés világába is segít bevezetni. Programunk ötletadójával, Vida Józseffel közösen gyermekszakácskönyvet készített. A Zümmögés a tányér körül megmutatja, hogyan kell elkészíteni sok, a kicsik körében kedvenc étel mézzel megbolondított változatát.